Изложението за зелено развитие - POLLUTEC HORIZONS

POLLUTEC HORIZONS
07.07.2009 / 16:33

POLLUTEC HORIZONS

Изложението за зелено развитие

 

Paris-Nord Villepinte, Франция – от 1 до 4 декември 2009

 

Повече от всякога, предстоящото изложение Pollutec Horizons може с пълно основание да претендира за титлата “изложение за зелено развитие”. При слаба икономика индикаторите за пазара, свързан с околната среда като цяло са добри и някои сектори обявяват двуцифрени индекси на растеж.

 

Отзоваването на новите предизвикателства, свързани с околната среда и икономиката, ролята на платформа за иновационни технологии чрез предлагане на бъдещи решения, увеличаване на достъпа до информация и обмяна на ноу-хау; това са задачите, които Pollutec Horizons си поставя за цел да изпълни още веднъж тази година...

 

Сектор за бъдещето, сектор, предлагащ силно развитие

 

По време на най-голямата инициатива на правителството, свързана с околната среда (the Grenelle), която доведе за непрекъснато благоустройствено законодателство, въпросният пазар възлизаше на €70 билиона и има потенциал за инвестиране в транспорта, енергията и био-разнообразието в региона на стойност от €440 билиона от сега до 2020.

 

Pollutec Horizons се съсредоточава върху този сектор от бъдещето. Това е изложение за развитието в един динамичен и жизненоважен пазар, което е разположено на повече от 50,000 m², и чийто 1,500 изложители привличат близо 40,000 посетители.

 

”8 месеца преди събитието нивата на резервациите са много положителни и над 20,000 m² изложбено пространство вече са запазени. Има ли по-ясно доказателство от това, че Pollutec Horizons отговаря на нуждите на своите изложители?” заявява Stéphanie Gay-Torrente, Директор Маркетинг и Комуникации на Pollutec Horizons.

 

 

Ясна и разбираема гама от експонати, която отразява промените на пазара

 

Докато фокусът на обсег на Pollutec Horizons’ продължава да бъде върху отношението и превенцията на замърсяването на околната среда, той също така се премества много динамично към осигуряването на отговор за такива нови предизвикателства като оптимизацията и експлоатацията на ресурси, енергийни и климатични промени, превенцията и управлението на рискове и като цяло популяризирането на устойчиво развитие. “Етично купуване от професионалисти’ – това е темата на изложението Buy&Care, което сега се провежда за трети път съвместно с Pollutec Horizons, представлява друг специфичен елемент.

 

Тези нови проблеми промениха изцяло ситуацията и се трансформират и придвижват към пазара, който се обслужва и отразява от Pollutec Horizons, така че сферата и характера на това, което включва се допълват с тази на Pollutec Lyons.

 

За Sylvie Fourn, Директор на Изложението,”Предизвикателството за Pollutec Horizons е да следва промените на пазара, да направи това уникална платформа за обмен и възможно най-цялостното изложение за иновационни технологии със значителен потенциал за развитие, както и за съществуващи решения, така че промените, които се изискват от утрешния ден да могат да започнат да се осъществяват от днес.”

 

 

Осветляване на технологиите на бъдещето

 

Логически тазгодишното шоу ще се фокусира в частност върху едно от най-обещаващите екологични приложения в областта на биотехнологиите и тези, свързани със свръх критичните течности и мембрани. В тази връзка изложението 2009 разбира се ще продължи да популяризира технологии на бъдещето, представени на предишни изложения като photocatalysis и такива свързани с третиране на земната повърхност.

 

Секторът за енергийни и климатични промени отново ще бъде с приоритет тази година и заедно с възобновяемите източници и новите мобилни решения, ще преживее изграждането на голямо село, посветено енергийната ефективност, което ще подслони редица проектантски служби, специализирани в съставянето на енергийни баланси и енергоспестяване.

Също така ще се обърне много внимание на добре установени теми на Рollutec Horizons като рециклиране и използване на материали, качеството на въздуха, превенция и управление на риска, възстановяване на дъждовната вода, обеззаразяване на местности и почви...

 

 

Благоприятен международен кръстопът

 

Pollutec Horizons е международно събития, което се очаква с нетърпение от всички, които се занимават с околна среда, независимо дали са с дългогодишен опит или са начинаещи.

 

Цялото внимание ще бъде насочено върху Канада, която ще участва с цел популяризиране на иновационни технологии за третиране на вода, обеззаразяване на почви, енергийна ефективност, както и редица екологични продукти.

 

Тази година ще се представи и Северен Рейн - Вестфалия (NRW), регион на годината на предишното изложение и партньор на Ile-de-France, който отбелязва своите 10 години като изложител с възобновено присъствие, изградено около такива сектори като енергия, използване на отпадъци, и обработка на вода. Непосредствено след този важен регион, Рейнланд Палатинат и Долна Саксония сега ще направят своите дебюти, а Бавария ще се завърне отново със силно присъствие, което ще доведе до много силна немска група..

 

Нова страни като Швейцария, Полша, Португалия и Израел - които ще представят нови решения за преработка на вода, образуване на енергия от възобновяеми източници и обработка на отпадъци – би трябвало също да направят своя дебют.

 

Азиатското присъствие също ще бъде увеличено сравнено с предишното изложение със силни участници от Южна КОрея, Китай и Япония. Тези страни ще представят основно иновационни технологии в сферата на възобновяемите източници, енергийната ефективност и photocatalysis.

 

 

Научете и разберете, за да действате по-добре …

 

С промяната на пазара и появата на нови предизвикателства от Pollutec Horizons вече не се интересуват само технически мениджъри, но и напълно нови цели също са заинтересовани от решенията, които се предлагат на изложението. Тези “неспециалисти’ или ‘нови еколози’ идват в Pollutec Horizons, за да научат за новите технологии, да открият нови решения и да ги приложат като резултат от това, което са научили на място.

 

Информация, обучение и решения са нещата, които Pollutec Horizons трябва да предложи и чрез които е изключително полезно.

 

Заедно със своите многобройни партньори тази година Pollutec Horizons ще предложи широка гама форуми, конференции и специални събития. Това е обширна и подробна програма, която ще бъде обявена през следващите няколко седмици.

 

Информация за изложението: www.pollutec.com

 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев