Югоизточна Европа се нуждае от интелигентни технологии за прехода към устойчиво развитие

11.12.2013 / 21:41

Преди няколко месеца Световната банка оповести тревожни прогнози за повишаване на температурата с над 4°C до 2100 г., ако не се предприемат реални действия за смекчаване на климатичните промени. За същия период количеството на генерираните отпадъци ще нарасне 3 пъти, причинено от демографския ръст в световен мащаб и социалното благополучие.

 

В отговор на тези предизвикателства ще проведе 10-тото издание на Изложението и форума за Югоизточна Европа от 5-ти до 7-ми март 2014 г. в София. Няколко паралелни инициативи са включени във формата на изявата: „Save the Planet” (управление на отпадъци и рециклиране), „Енергийна ефективност и възобновяема енергия", „Smart Cities“ (интелигентни сгради, ИКТ, мобилност) и „LiftBalkans" (асансьори и ескалатори).

Няколко паралелна конференция ще са организирани по време на изложението.

Лектори от авторитетни европейски институции и асоциации ще презентират законодателните и технологични новости в паралелната конференция. Акценти в програмата са сесията на Euroheat & Power „Преосмисляне на децентрализираното производство на енергия за отопление и охлаждане" и една много интересна за вас изява - Европейският конферентен ден „Най-добри практики в управлението на отпадъците и ресурсите в рамките на ЕС“, организиран в сътрудничество с AСЕКОБ, ACR + и ENEP.

 

Целта на организаторите Виа Експо е популяризирането най-новите постижения в тези области, тяхното широко приложение в Югоизточна Европа, иницииране на дискусия между бизнеса и публичните институции.

 

В изложението ще се включат водещи компании от Австрия, България, Германия, Дания, Полша, Словения, Чехия, Швеция и Холандия.

 

Бързият прогрес в информационните и комуникационни технологии предопределя и широкото им навлизане във всички сфери на нашия живот. Те играят ключова роля за прехода към устойчиво развитие и биха могли да осигурят значителни спестявания в публичния и частния сектор.

 

Посетителите ще се запознаят и с EXERON, хибридна модулна система за автономно захранване, разработена от International Power Supply; решения за телекомуникации, телеметрия и телематика от Clicko и енергийноефективно осветление от Leader Light.

 

Омния Контракторс е ексклузивен партньор на OCHSNER - компания с 30-годишен опит в производството на термопомпи. Тя предлага и реализация на концепцията „Умна къща“, в която всички системи се обединяват в една - отдалечен контрол, известяване за серия от състояния и сценарии от събития.

 

В рамките на „Save the Planet” ще участват EREMA, Vecoplan, Komptech, International Baler Service, Anis Trend, БалБок Инженеринг, Братя Пашев, Роланд Трейдинг, Царицата на компостирането, Елпида, Екорек България и др. Те ще демонстрират системи за третиране, събиране, компостиране и рециклиране на отпадъци.

 

Global Hydro Energy, CINK Hydro - Energy, Polytechnik, Costruzioni Nazzareno, Weiss, CPM Europe, K.A. Технолоджи, Елпром Трафо, Филтър, ИСАВ -1 и др. ще представят енергийноефективни продукти и технологии за производство на възобновяема енергия, като фокусът през 2014 г. ще бъде поставен върху хидро- и биоенергията.

 

Лектори от авторитетни европейски институции и асоциации ще презентират законодателните и технологични новости в паралелната конференция. Акценти в програмата са сесията на Euroheat & Power „Преосмисляне на децентрализираното производство на енергия за отопление и охлаждане" и Европейският конферентен ден „Най-добри практики в управлението на отпадъците и ресурсите в рамките на ЕС“, организиран в сътрудничество с AСЕКОБ, ACR + и ENEP.

 

Организатор: Виа Експо ООД - www.viaexpo.com

Прикачени файлове към новината

Logos [429KB]
 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев