Да се почисти Европа: да започваме !

24.04.2014 / 23:50

Предизвикателството да почистим Европа от боклуци, като се захванем всички заедно стартира на 10 май 2014 г. Доброволци от цяла Европа и извън нея ще се съберат заедно , за да се справят с общото предизвикателство за почистване Европа от отпадъците, които са осеяли техния квартал , в градовете, в природата, парковете и плажовете .

 

Инициативата е разработен в обхвата на LIFE + проекта " Европейска седмица за намаляване на отпадъците " и с подкрепата на Европейския комисар по околната среда Янез Поточник . Основната цел на кампанията е борбата срещу неразумното оразуване и разпространението на отпадъци. Нейната основна дейност е организирането на първия Европейски ден за почистване, синхронизирани кампании за почистване и възстановяване на замърсени с отпадъци терени , която ще се проведе на 10 май в цяла Европа. Опитът от такива успешни граждански инициативи показва, че решаващо въздействие на такива мероприятия е не само да събират отпадъците, а също и провеждането на дебат за проблемите с отпадъците , както и за повишаване на осведомеността относно по-широки проблеми и въпроси свързани с управлението на отпадъците и използване на ресурсите.

 

Кампанията се основава на призив за действие : открита покана за всеки, интересуващ се от организирането на дейности за събиране на отпадъци и почистване на определени територии между 10 май и 17 май. Местните институции , доброволни асоциации , училища, групи от граждани , частни фирми и всякакъв друг вид институции могат да участват . Всички те трябва да се регистрират за действие през Европейския Clean -Up ден , като се свържат с организацията, която отговаря за мястото, където действието е предназначено да бъде изпълнявано. Формулярът за регистрация , списък на точките за контакт , разделено на държавите-членки ( по страни или региони) , както и подробности за AICA , световната координатор на Да изчистим Up Европа , могат да бъдат намерени на www.letscleanupeurope.eu .

Формуляр за регистрация на български участници –

https://docs.google.com/forms/d/18bNOOnqkXN20HFl03I92W9UfRFRVK9O-NEwIXISEtGI/viewform?usp=send_form

Участващите страни включват : Белгия , България , Дания , Франция , Гърция, Унгария , Ирландия , Италия , Латвия , Португалия, Румъния , Словения , Испания , Швеция , Холандия и Великобритания . В допълнение към тези страни от ЕС, Андора , Босна и Херцеговина , Норвегия , Сърбия и Турция също потвърдиха участието си .

 

Няма задължения по отношение на избраните методи за участие и доброволците могат да бъдат креативни . Организации от всякакъв вид са поканени да допринесат за успеха на „Да изчистим Европа”, чрез подкрепа на местните и регионални действия .

 

Включете се и се започнете действия !

 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев