Кампания „Еко бъди, пари пести “ на РИОСВ – Смолян

02.12.2016 / 19:51

Под надслов „Еко бъди, пари пести “, РИОСВ – Смолян се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО).

 

РИОСВ – Смолян обяви „Седмица без найлонови торбички и опаковки”. Инициативата беше насочена към всички потребители, производители и търговци и се проведе от 21 до 25 ноември 2016г. под мотото „Еко бъди, пари пести“. Целта на регионалната кампания е да привлече вниманието на обществеността към правилното използване и управление на отпадъците.

 

За участие трябваше производителите на опаковани стоки и собственици на търговски обекти, които искат да станат част от кампанията да заявят намерението си пред РИОСВ - Смолян, като в свободен текст посочат идеята си. За търговските обекти подготвихме обява, която да сложат на видно място за клиентите им. Приканихме гражданите да дадат своя принос като при пазаруване носят своя торбичка за многократно използване.

 

С цел популяризиране на кампанията, РИОСВ-Смолян изпрати информация до местните медии на два пъти- при регистрацията ни и при започване на кампанията.

 

В резултат на действиета ни се включиха 50 търговски обекта, които допринесоха за намаляване потреблението на найлоновите торбички през седмицата и 8 производителя, които представиха своите идеи за намаляване количеството пуснатите на пазара опаковки.

 

На 28.11.2016г. в екоинспекцията се представиха отчети за спестените количества опаковки по време на инициативата. Предстои награждаване на участниците в две категории: „Най – добра инициатива” и „Най – добра практика за намаляване на опаковките”.

Прикачени файлове към новината

obyava [28.5KB]
 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев