Работна среща - Възможностите за въвеждане на такса битови отпадъци, на база количество

01.12.2011 / 13:31

Уважаеми колеги,

Във връзка с решението което взехме по време на Асамблеята във Велико Търново, АСЕКОБ организира работна среща на специалистите по управление на отпадъци за дискутиране на възможностите за въвеждане на такса битови отпадъци, на база количество. Срещата ще се проведе на 16 декември в София, сградата на Областна администрация, етаж 5. Начало 12,30 ч., край на срещата – около 15,30 ч. Желаещите да участват в срещата, моля да се регистрират, като попълнят приложената форма. Регистрацията следва да бъде направена не по-късно от 12 декември 2011 г.

По време на работната среща ще бъде изготвено становище от името на АСЕКОБ, което ще бъде представено на Министерството на околната среда и водите и Министерство на финансите и последващите срещи на национално ново.

Прилагаме един документ, който представя един примерен подход към разработване на методология за България за изчисление на общинска (регионална) такса „битови отпадъци”. Документът включва информация за практиките за таксуване на отпадъците в страните от ЕС, както и предложение за методология за изчисление на такса „битови отпадъци” за домакинствата на ниво община. Желателно е да подготвите информация за опита на вашата община при изчисляване на такса „битови отпадъци“.

Поздрави

Ръководството на АСЕКОБ

 

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев