Обществено обсъждане на Програма за КАВ на Община Девня

Обществено обсъждане
09.02.2009 / 14:56

На 05.02.2009 г. в Ритуалната зала на Община Девня се проведе Обществено обсъждане на „Програма за намаляване на нивата на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества” на Община Девня за периода 2009-2013 г.

Присъстваха членовете на Програмния съвет за оценка и управление на КАВ, представители на РИОСВ – Варна, „Девня цимент” АД, „Солвей соди” АД, „Полимери” АД, „Захарен завод” ЕАД и общинска администрация.

Общественото обсъждане беше открито от инж. Ели Иванова – Зам. кмет и Председател на Програмния съвет.

Инж. Д. Маринова от РИОСВ – Варна обясни законовите изисквания и необходимостта от актуализация на Общинската програма за КАВ.

М. Ценков – Началник отдел „Околна среда” на Община Девня разясни извършените процедури от общинска администрация по отношение на Програмата и запозна присъстващите с приложения „План за действие за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Девня за периода 2009 – 2013 г.”.

Бяха обсъдени следните теми:

- Изготвяне на Общински електронен регистър на всички промишлени замърсители на атмосферния въздух на територията на общината.

- Статута на бъдещото депо за строителни отпадъци и регламента за финансиране по Оперативна програма „Околна среда 2009-2013 г.”

След разясненията на горепосочените теми, общественото обсъждане беше закрито.

Още снимки от новината

Обществено обсъждане
Обществено обсъждане

 

 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев