Стартира съвместен българо-холандски проект “Изграждане на капацитет за изготвяне и управление на проекти по финансовия инструмент за ок

Холандия 03
10.03.2009 / 10:11

Стартира съвместен българо-холандски проект “Изграждане на капацитет за изготвяне и управление на проекти по финансовия инструмент за околната среда LIFE+”, финансиран по програма G2G.NL. на правителството на Кралство Нидерландия.

Проектът има за цел изграждането на капацитет в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) по отношение на осъществяването на комуникационните и координационни дейности по LIFE+, както и методическото подпомгане на общините, неправителствените организации и други кандидати по финансовия инструмент. Също така, проектът е насочен към подобряване на уменията на кандидатите по LIFE+ за развиване на иновативни идеи и изготвяне на проектни предложения, както и за управление на проекти, получили финансиране по програмата.

През началната фаза от реализацията на проекта е необходимо да се определят потенциалните кандидати по LIFE+ и служителите на МОСВ, които ще бъдат обучавани в рамките на проекта, както и да се анализират техните специфични нужди. Проектът предвижда и осигуряване на индивидуално ръководство от страна на холандски експерти за разработване на проектни предложения, които ще бъдат представени на сесията за кандидатстване по LIFE+ през 2010 г. Евентуални идеи за такива бъдещи проекти по LIFE+ също следва да бъдат идентифицирани в началната фаза на българо-холандския проект.

 

При проявен интерес и желание от ваша страна за участие в съвместния българо-холандски проект по програма G2G.NL., моля да уведомите лицето за контакт от българска страна по проекта – Христо Стоев, тел. 940 6345, e-mail: h.stoev@moew.government.bg по възможност в срок до 10 март 2009 г.

 

Информация за финансовия инструмент LIFE+ е достъпна на страницата на МОСВ - http://www.moew.government.bg/

Още снимки от новината

Холандия
Холандия 02
Холандия 04
Холандия 05

 

 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев