Организиране и провеждане на национаен конкурс за най-добър проект

24.10.2012 / 16:59

Организиране и провеждане на национаен конкурс за най-добър проект, отговрарящ на критериите на ЕСНО за всяка от 5-те категории организации.

 

 

Оценката и избора на най-добър регистриран за участие в ЕСНО проект от всяка група организации ще бъде осъществена от национално жури. При регистриране на голям брой предложения за дейности в ЕСНО - над 10 от определена група организации, ще бъде направена предварителна селекция на проектите във всяка група с помощта на екип от 10 експерти на АСЕКОБ – по 2 за всяка група организации. Те ще се запознаят с всички постъпили предложения в съответната група и ще отстранят от по-нататъшно участие в конкурса проекти с очевидно малък брой участници и малко въздействие. С въвеждането на 2-фазно оценяване на проектите се цели да се отсеят предварително по-незначителни проекти, за да може журито да се фокусира върху добрите идеи – не повече от 10 за една група организации.

 

Предвижда се журито да бъде 9 членно, като в него ше бъдат поканени представители на партниращи организации и изявени личности, радетели за опазване на природата на България. За отделеното от тях време ще се осигури възнаграждение, но не повече от 3 работни дни за запознаване с проектите и провеждане на съвместно заседание на журито за вземане на решение с консенсус.

 

Класираните на първо място проекти във всяка от 5-те групи организации ще бъдат предложени за Европейска награда за намаляване на отпадъците. В същото време, на 5-те отличени организации ще бъдат връчени национални призове. Призовете ще бъдат изработени по идея на ученици от художествена гимназия и ще бъдат отляти от бронз върху гранитна основа. Церемония по връчването на призовете ще се проведе в МОСВ. Ще се проведат разговори с организации по оползотворяване за евентуално закупуване и на материални награди за отличените 5 участници. Дейността ще бъде реализирана в периода 01-30.11.2012г.

 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев