Силно международно присъствие на Save the Planet

expo
26.01.2013 / 09:40

Силно международно присъствие на Save the Planet

29-31 май 2013, София, организатор Виа Експо

В партньорство с Асоциацията на еколозите от общините в България

 

За постигане на поставените от ЕС цели в областта на управлението на отпадъците и рециклирането България е изправена пред редица предизвикателства. Те откриват нови пазарни ниши и възможности за публично-частни партньорства.

 

До 2016 г. оползотворените отпадъци трябва да се увеличат повече от два пъти и да достигнат минимум 25 %, а до 2018 г. - 40 %. Общините е необходимо да осигурят площадки за разделно събиране на отпадъци в населените места с над 10 000 жители до 2 г. и работещи системи за рециклиране, които да обработват 25 % от битовия отпадък до 2014 г. През последните 3-4 години бяха създадени 25 инсталации за рециклиране.

 

Остават само няколко месеца до началото на Save the Planet - единственото специализирано бизнес събитие за управление на отпадъци и рециклиране в България, което ще бъде отправна точка за стартиране на проекти и споделяне на ценен опит между експерти от цяла Европа.

 

Организаторите от Виа Експо анонсират силно международно присъствие - компании от Австрия, Германия, Дания, България, Чехия, Унгария, Полша, Турция и Румъния ще представят нови за пазара технологии и услуги.

 

На традиционния Австрийски павилион Polytechnik ще покаже котли и горивни системи за биогенни горива. Посетителите ще се запознаят отблизо с богатото портфолио на EREMA: системи за рециклиране на пластмаси, PET рециклиращи системи, пелетизиращи инсталации и др. IFE е известна по целия свят като водещ производител на машини и компоненти за транспортиране на насипен материал. Тя ще представи виброконвейери, сита за отпадъци и магнитни сепаратори.

 

Дебют на българския пазар ще направят две чешки компании, които плануват да разширят своя пазар в Югоизточна Европа. Dekonta участва в редица проекти, свързани с възстановяване на терени, замърсени с опасни вещества. Контейнери за смет от метал, полиетилен и стъкло за събиране, сортиране, компактиране и транспортиране ще видим от Elkoplast.

 

Herbold Meckesheim ще демонстрира разнообразни решения в областта на рециклирането - шредери, пулверизатори, гранулатори и др.

 

Технология за производство на енергия от отпадъци ще представи датската компания Weiss. Тя се използва за производство на електрическа и топлинна енергия, като намира широко приложение в малки населени места и отдалечени райони.

 

За първи път в рамките на Save the Planet ще се реализира Унгарско национално участие и Италиански павилион. Сред изложителите са и българските водещи имена- Рисайклинг България, Крест Груп, БалБок Инженеринг, Роланд Трейдинг, Мева България, К.А. Технолоджи и др.

 

Конференцията ще очертае основните насоки на развитие на сектора на управление на отпадъци и рециклиране и възможностите за прилагане на добрите световни практики, представени от лектори от Българската стопанска камара, Министерство на екологията и водите, както и от редица браншови европейски асоциации.

Акцент ще бъде 2-рият конкурс "Българска екообщина".

 

Брошура Изложба Конференция Статистика 2012 Абонамент за бюлетин www.viaexpo.com

 

Паралелни събития: Енергийна ефективност и Възобновяема енергия, Smart Buildings (интелигентни сгради) и Liftbalkans (асансьори и ескалатори)

Брошура Изложба Конференция Статистика 2012 Абонамент за бюлетин www.viaexpo.com

Паралелни събития: Енергийна ефективност и Възобновя
 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев